Δήλωση Τόνιας Αντωνίου για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων: Η απόπειρα χειραγώγησης της δημοκρατίας μας δεν θα περάσει

Η προστασία της ιδιωτικότητας των επικοινωνιών αποτελεί ένα βασικό ανθρώπινο και πολιτικό δικαίωμα, που σχετίζεται με την προστασία της ελευθερίας και της προσωπικότητας των πολιτών. Αποτελεί μέρος των θεμελιωδών αρχών και αξιών του πολιτισμού μας, τόσο στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, όσο και στο ελληνικό συνταγματικό πλαίσιο.

Για το λόγο αυτό, κάθε παραβίαση ή απόπειρα παραβίασης αυτού του δικαιώματος, όπως για παράδειγμα μέσω τηλεφωνικών υποκλοπών, όχι μόνο δεν είναι ανεκτή, αλλά συνιστά

• μια παράνομη και βίαιη εισβολή στον ιδιωτική σφαίρα του πολίτη,

• μια απειλή για την προσωπικότητα και την ασφάλειά του.

Όταν μάλιστα αυτή η απόπειρα έχει ως στόχο τον Πρόεδρο ενός κόμματος και στην προκειμένη περίπτωση τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκο Ανδρουλάκη, του 3ου κόμματος της Βουλής, τότε ξεφεύγει από τα στενά πλαίσια μιας περίπτωσης παραβίασης και επίθεσης στην ιδιωτικότητα ενός ατόμου και μετατρέπεται σε μείζον πολιτικό και πολιτειακό ζήτημα.

Η κυβέρνηση, η δικαιοσύνη, οι αρμόδιες ανεξάρτητες αρχές και όλοι οι κρατικοί φορείς που είναι επιφορτισμένοι με την προστασία των βασικών δικαιωμάτων των πολιτών, θα πρέπει

• να διερευνήσουν όσα κατήγγειλε η αρμόδια υπηρεσία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

• να μας απαντήσουν πώς σκοπεύουν να προστατεύσουν τους απλούς πολίτες, αλλά και τους πολιτικούς αρχηγούς της χώρας από τις παράνομες παρακολουθήσεις.

Από την άλλη πλευρά, σε όσους μεταχειρίζονται τέτοιες πρακτικές στέλνουμε ξεκάθαρα μηνύματα:

• Η απόπειρα χειραγώγησης της δημοκρατίας μας δεν θα περάσει!

• Αυτό που έγινε εις βάρος του Νίκου Ανδρουλάκη, μας κάνει ακόμα πιο αποφασισμένους στην υπεράσπιση των συνταγματικών δικαιωμάτων όλων των πολιτών και ειδικά των πιο ανυπεράσπιστων που η φωνή τους δεν μπορεί να ακουστεί.

Scroll to Top