Το “επιτελικό” κράτος που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση, απέτυχε για ακόμα μία φορά στην Ηλεία!

Τον πυρόπληκτο Δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, που επλήγη για ακόμα μία φορά μετά τις φονικές πυρκαγιές του 2007, επισκεφθήκαμε χθες ως κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής μαζί με τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και βουλευτή Ηλείας Μιχάλη Κατρίνη. Ενημερωθήκαμε πλήρως για την πορεία της πυρκαγιάς, τις επιπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον της περιοχής και της ζημιές σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο από τον αναπληρωτή Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας κ. Κωνσταντίνο Χριπάτσιο, τον Δήμαρχο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων κ. Διονύσιο Μπαλιούκο, τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Τάκη Δημητρουλόπουλο, τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηλείας κ. Μιχάλη Οικονομόπουλο, το Δασάρχη Ολυμπίας κ. Βασίλειο Γιακουμή και Υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου.

Για μια ακόμα φορά διαπιστώσαμε την αποτυχία του “επιτελικού” κράτους που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση, αφού οι ελλείψεις στον τομέα της πρόληψης είναι εμφανείς, παρά τις αλλεπάλληλες υποσχέσεις κυβερνητικών παραγόντων και του ίδιου του πρωθυπουργού, αμέσως μετά τις περσινές φωτιές στην Αρχαία Ολυμπία, που έμειναν μόνο στα λόγια.

Αυτό που τονίσαμε είναι ότι θα πρέπει άμεσα να ξεκινήσουν οι διαδικασίες αποκατάστασης των ζημιών, σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, καθώς έχουν καταστραφεί χιλιάδες στρέμματα με ελαιώνες, γεγονός που συνεπάγεται απώλεια εισοδήματος για τους συμπολίτες μας για μεγάλο διάστημα. Η κρατική “αναλγησία” που έχει επιδείξει μέχρι σήμερα η κυβέρνηση, θα πρέπει να μετατραπεί σε άμεση κρατική αρωγή για τους πληγέντες, αρχής γενομένης με καταγραφές των ζημιών από τον ΕΛΓΑ και τις αρμόδιες υπηρεσίες, αλλά και άμεσα μέτρα ενίσχυσης.

Scroll to Top