Απόκρυψη στοιχείων με οσμή σκανδάλου! Ζητάμε να έρθουν όλα στο φως!

👉Τη στιγμή που οι πολίτες πλήττονται από την ακρίβεια, η χώρα μας πλήρωσε το Μάιο στην ΕΕ ιλιγγιώδες ποσό εκατομμυρίων ευρώ για διαφυγόντες δασμούς από υπόθεση εκτεταμένης τελωνειακής απάτης με υποκοστολογήσεις εισαγόμενων κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων και παπουτσιών από την Κίνα, ύστερα από ελέγχους της OLAF.

👉Τόσο η ΑΑΔΕ, όσο και δύο Ελληνικές Κυβερνήσεις (ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ), αποσιώπησαν τη διενέργεια και την εξέλιξη των ελέγχων.

👉Μόνο ύστερα από Επίκαιρη Ερώτησή μου, που απαντήθηκε από τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλο στις 10 Οκτωβρίου 2022, έγινε επισήμως γνωστό ότι η Ελληνική Κυβέρνηση κατέβαλε το Μάιο το κοινοποιηθέν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ποσό των εκτιμώμενων απωλειών από δασμούς για ελέγχους που διεξήχθησαν την περίοδο από το 2015 έως τον Αύγουστο του 2019.

👉Ωστόσο, δεν απάντησε ποιο ήταν το ποσό που πλήρωσαν οι Έλληνες φορολογούμενοι, αντί για τους λαθρέμπορους.

👉Γι’ αυτό, ως κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής με νέα Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων ζητάμε από την κυβέρνηση να απαντήσει ποιο είναι το ποσό που καταβλήθηκε από το ελληνικό κράτος, πόσο ήταν τον αρχικό κεφάλαιο και πόσοι οι τόκοι, εάν είναι αλήθεια ότι στην Ελλάδα καταλογίστηκε μακράν το υψηλότερο ποσό απωλειών από δασμούς, σε ποιες ενέργειες καταλογισμού ευθυνών έχει προβεί η κυβέρνηση για όσους διενεργούσαν τις υποκοστολογημένες εισαγωγές και μια σειρά ακόμα ερωτημάτων.

Ολόκληρη η ομιλία μου στη Βουλή, στο βίντεο που ακολουθεί:

Scroll to Top