3 του Σεπτέμβρη 2022: το διακύβευμα είναι η Δημοκρατία

👉 Η επέτειος της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ την 3η Σεπτέμβρη του 1974, συμπίπτει με την επέτειο της επανάστασης της 3ης Σεπτέμβρη του 1843 για την καθιέρωση Συντάγματος στη χώρα. Κοινό στοιχείο των δύο επετείων είναι οι άρρηκτα συνδεδεμένες έννοιες της Λαϊκής Κυριαρχίας και της Δημοκρατίας, αφού η πρώτη αποτελεί πηγή της δεύτερης.

👉 Την 3 Σεπτέμβρη του 1843 ο ελληνικός λαός διεκδίκησε Σύνταγμα ζητώντας την κατάργηση της απόλυτης μοναρχίας.

👉 Την 3η Σεπτέμβρη του 1974 το ΠΑΣΟΚ διακήρυξε την ανάγκη για ένα νέο Σύνταγμα μετά από την επτάχρονη δικτατορία, μέσα από την εμπέδωση της Λαϊκής Κυριαρχίας, ως προϋπόθεσης για την Δημοκρατία, την Κοινωνική Δικαιοσύνη και την Εθνική Ανεξαρτησία.

👉 Το ΠΑΣΟΚ υπήρξε από την ίδρυσή του διαρκώς η κινητήριος δύναμη της προόδου στην προσπάθεια για την πραγμάτωση των τριών αυτών στόχων που ενέπνευσαν τους σύγχρονους Έλληνες.

👉 Αλλά και σήμερα που το διακύβευμα είναι και πάλι η Δημοκρατία το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ως πρωταγωνιστής στην υπόθεση της προάσπισης των δημοκρατικών θεσμών, του κράτους-δικαίου, της διαφάνειας και των συνταγματικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των πολιτών, αλλά και ως εγγυητής της Κοινωνικής Δικαιοσύνης και της Εθνικής Αξιοπρέπειας. Έννοιες που έρχονται πλέον να αποκτήσουν και νέο περιεχόμενο και διαστάσεις σε έναν κόσμο που διαρκώς αλλάζει.

👉 Αυτή τη μάχη θα την δώσουμε και θα την κερδίσουμε μαζί με όλους τους δημοκράτες, πατριώτες και προοδευτικούς πολίτες στη χώρα μας.

Scroll to Top