28η Οκτωβρίου 1940: Ζήτω η νίκη κατά του φασισμού. Ζήτω η Ελλάδα! Εθνική ομοψυχία και αποφασιστικότητα απέναντι στις σύγχρονες απειλές.

Όμως η ομοψυχία σήμερα απαιτεί χάραξη εθνικής στρατηγικής και επαναβεβαίωση των «κόκκινων» γραμμών της χώρας μας, με σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, ως ένα ισχυρό μήνυμα απέναντι στον ιστορικό αναθεωρητισμό που προβάλλουν οι ηγετικές ελίτ της Τουρκίας, κλιμακώνοντας επικίνδυνα τις απειλές και την ένταση.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, ως γνήσια πατριωτικό κίνημα, θεωρεί ότι εκτός από την θωράκιση της χώρας μας μέσω της αγοράς ξένων οπλικών συστημάτων, είναι αναγκαία και η ενίσχυση της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας, αλλά και ένα εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης της δημογραφικής αιμορραγίας, που απειλεί την εθνική μας ύπαρξη.

Σήμερα τιμάμε τους Έλληνες και τις Ελληνίδες που θυσιάστηκαν για την πατρίδα στο έπος του ‘40, την ηρωική εθνική μας αντίσταση, αλλά και όσους έπεσαν θύματα της ναζιστικής θηριωδίας σε όλη την Ελλάδα.

Όλοι αυτοί αναζητούν ακόμα τη δικαίωση, καθώς η χώρα μας ουδέποτε αποζημιώθηκε γι’ αυτές τις θηριωδίες και ουδέποτε παραιτήθηκε από το δικαίωμά της για τις πολεμικές επανορθώσεις.

Η Ελλάδα οφείλει σήμερα να αναδειχθεί σε δύναμη σταθερότητας στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο, υπερασπιστή της ειρήνης, φάρο πολιτισμού και ανθρωπισμού, υπόδειγμα δημοκρατίας, ανάπτυξης και κοινωνικής δικαιοσύνης, με πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ευρώπη και τον κόσμο.

Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, σε Ελλάδα, Κύπρο και διασπορά.

Scroll to Top