Το πρόγραμμα της ΝΔ για κατεδάφιση του ΕΣΥ μπαίνει σε εφαρμογή, τώρα που έφυγαν τα φώτα της δημοσιότητας από την πανδημία.

👉Το ΕΣΥ που σήκωσε όλο το βάρος της πανδημίας, τη στιγμή που οι ιδιωτικές κλινικές κερδοσκοπούσαν, βλέπει να κατεδαφίζεται ένας από τους βασικούς πυλώνες του, που είναι η αποκλειστική απασχόληση των γιατρών του σε αυτό.

👉Σκοπός της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι να ενισχυθούν οι ιδιωτικές κλινικές και τα ιδιωτικά κέντρα, με υψηλής ποιότητας ιατρικό προσωπικό, όπως π.χ. οι χειρουργοί, που θα μπορούν να εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα για δύο ημέρες την εβδομάδα!

👉Με δεδομένο ότι η πλειονότητα των γιατρών και όλου του προσωπικού του ΕΣΥ εργάζεται σε πολύ αντίξοες συνθήκες, προσφέροντας υπερεργασία μέχρι τα όρια της εξάντλησης, καταλαβαίνουμε τι σημαίνει αυτό το χτύπημα για το ΕΣΥ και τις υπηρεσίες που προσφέρει στον πολίτη, αφού ο χρόνος κάποιων γιατρών θα μοιράζεται ανάμεσα στις υποχρεώσεις τους στο ΕΣΥ και στον ιδιωτικό τομέα.

👉Στα θέματα αυτά αναφέρθηκα στην συνέντευξή μου στο KONTRA NEWS και το δημοσιογράφο Γ. Μελιγγώνη. Σχετικό απόσπασμα στο βίντεο.

Scroll to Top