Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα του Συλλόγου Εργαζομένων στην Αποκατάσταση Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών.

Στη συνάντηση που είχαμε σήμερα στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, οι εκπρόσωποι του ΣΕΑΕΦΚ παρουσίασαν το έργο που προσφέρουν στο πεδίο της αποκατάστασης επιπτώσεων φυσικών καταστροφών, ενώ τόνισαν ότι οι συνεχείς ανανεώσεις των συμβάσεών τους, αποτελούν σαφή αναγνώριση των πάγιων και διαρκών αναγκών που καλύπτουν.

Επισήμαναν, ωστόσο, ότι η πρόσφατη ανανέωση αυτών των συμβάσεων έως 31-10-2022, που θεσπίστηκε με τον ν. 4940/2022, κρίνεται ιδιαίτερα σύντομη, γιατί δεν επαρκεί για την ολοκλήρωση του έργου αποκατάστασης των ήδη πληγεισών περιοχών που βρίσκεται σε εξέλιξη, ούτε συνυπολογίζει το πρόσθετο έργο που προκύπτει από τις πυρκαγιές της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου. Πέρα από αυτό, δεν διαφαίνεται να υπάρχει στην Κυβέρνηση η πολιτική βούληση για μια σοβαρή ενίσχυση της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Υποδομών με μόνιμο προσωπικό, αξιοποιώντας την εμπειρία και την εξειδίκευση των στελεχών αυτών.

Από την πλευρά μας αναγνωρίσαμε το σημαντικό έργο που προσφέρουν και δεσμευτήκαμε να αναδείξουμε περαιτέρω τα δίκαια αιτήματά τους, στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών διαδικασιών.

Scroll to Top