Επίσκεψη στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας στο Ελληνικό – Αναγκαία η ενίσχυση της ΥΠΑ

Στην επίσκεψή μου στην έδρα της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας στο Ελληνικό συναντήθηκα με τον Διοικητή της ΥΠΑ και πρώην υπαρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας κ. Γιώργο Δριτσάκο, καθώς και με τον Πρόεδρο και μέλη του ΔΣ της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας. Επίσης ενημερώθηκα για τον τρόπο λειτουργίας της επιχειρησιακής αίθουσας ελέγχου από το στέλεχος της ΥΠΑ κ. Μαρία Σαμαρά.

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και εν γένει το προσωπικό της ΥΠΑ σε όλη τη χώρα μεριμνά για την εναέρια κυκλοφορία με ασφάλεια και με αδιαμφισβήτητα εξαιρετικά αποτελέσματα. Ωστόσο, η αύξηση των πτήσεων λόγω της αύξησης της τουριστικής κίνησης και των διελεύσεων από τον εναέριο χώρο μας, λόγω και του πολέμου στην Ουκρανία, ασκούν μεγάλη πίεση στους ελεγκτές μας, που ήδη σηκώνουν ένα πολύ μεγάλο φορτίο, δεδομένου ότι τα χρόνια της κρίσης δεν υπήρξε η αναγκαία αναπλήρωση του προσωπικού που συνταξιοδοτήθηκε.

Η σοβαρή ενίσχυση της ΥΠΑ με ανθρώπινο δυναμικό, αλλά και με σύγχρονα συστήματα ελέγχου, μπορεί να συμβάλει άμεσα και με μετρήσιμο τρόπο στην περαιτέρω αύξηση των αφίξεων και των αναχωρήσεων στα ελληνικά αεροδρόμια, αλλά και των διελεύσεων εμπορικών και μη εμπορικών πτήσεων με τεράστια εθνική, οικονομική και δημοσιονομική ωφέλεια.

Δεσμεύτηκα ότι το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής θα μεριμνήσει, ώστε η επόμενη Κυβέρνηση να μην αγνοήσει το υφιστάμενο έργο, αλλά και τις αναξιοποίητες δυνατότητες της ΥΠΑ, δεδομένης και της τεράστιας σημασίας τους για την ασφάλεια των πτήσεων, αλλά και για την ανάπτυξη και την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας

Scroll to Top