Επίκαιρη Ερώτηση για το έκτακτο προσωπικό στον τομέα αποκατάστασης φυσικών καταστροφών οδηγεί σε ανανέωση συμβάσεων και σε μόνιμες θέσεις εργασίας.

Επίκαιρη Ερώτησή μου στη Βουλή (23-9-2022) για το προσωπικό που εργάζεται με ανανεούμενες συμβάσεις στην αρμόδια διεύθυνση αποκατάστασης επιπτώσεων φυσικών καταστροφών του Υπουργείου Υποδομών, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες, οδήγησε στη διαβεβαίωση του Υπουργείου Εσωτερικών για την ανανέωση των συμβάσεών τους και την άμεση προκήρυξη μέσω ΑΣΕΠ μόνιμων θέσεων εργασίας στον τομέα αυτό.

Το ζήτημα δεν αφορά μόνο το προσωπικό, αλλά πρωτίστως τους πληγέντες από φαινόμενα φυσικών καταστροφών (πυρκαγιές, σεισμούς, πλημμύρες κλπ) που εντείνονται τα τελευταία χρόνια, λόγω και της κλιματικής κρίσης.

Στον τομέα της αποκατάστασης υπάρχει ένα σημαντικό κενό διαχρονικά, με αποτέλεσμα να χρονίζει η διεκπεραίωση των φακέλων για αποκατάσταση κατοικιών και επιχειρήσεων, εμποδίζοντας τους πληγέντες να ξαναπάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών του “επιτελικού κράτους” είχε δηλώσει “αναρμόδιος” για θέματα του προσωπικού του ίδιου του Υπουργείου του σε ανάλογη Επίκαιρη Ερώτηση που τον κάλεσα να απαντήσει και έτσι απευθύνθηκα στον Υπουργό Εσωτερικών, που τελικά οδηγήθηκε σε εξαγγελίες επίλυσης του θέματος. Αναμένουμε να επιβεβαιωθούν και στην πράξη οι δεσμεύσεις του.

Ολόκληρη η συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης στο βίντεο που ακολουθεί.

Scroll to Top