Δεν ξεχνάμε τη σημερινή μαύρη επέτειο της εισβολής στην Κύπρο. Ο αγώνας για ελεύθερη Κύπρο συνεχίζεται – Δήλωση

Σαν σήμερα το 1974 η προδοσία της χούντας των συνταγματαρχών οδήγησε στην έναρξη της τουρκικής εισβολής και κατοχής του βόρειου τμήματος της Κύπρου. Ο Ελληνισμός δεν επιτρέπεται να ξεχνά ούτε τη μαύρη αυτή επέτειο που ξερίζωσε το ένα τρίτο των Ελληνοκυπρίων από τις εστίες τους, ούτε όσα προηγήθηκαν, ούτε και όσα ακολούθησαν από τότε μέχρι σήμερα.

Καμία λύση του Κυπριακού δεν μπορεί να εφαρμοστεί χωρίς την ολοκληρωτική αποχώρηση των τουρκικών δυνάμεων κατοχής και καμία λύση δεν μπορεί να είναι βιώσιμη έξω από το πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και του ευρωπαϊκού κεκτημένου. Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να εφαρμόζει δύο μέτρα και σταθμά όταν πρόκειται για εισβολή και κατοχή εδάφους μιας κυρίαρχης χώρας-μέλους του ΟΗΕ.

Απέναντι στις αναθεωρητικές δηλώσεις και τις απειλητικές εξαγγελίες Ερντογάν για το Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο, ο Ελληνισμός στην Ελλάδα και την Κύπρο θα πρέπει να ορθώσει ενότητα και αποφασιστικότητα για την υπεράσπιση του εθνικού μας χώρου, παραμένοντας σταθερά στην γραμμή μιας λύσης που θα οδηγεί σε μια Κύπρο ελεύθερη, ενιαία και ανεξάρτητη.

Scroll to Top