Απαξιώνουν τις περιουσίες χιλιάδων Ελλήνων. Αντί εξορθολογισμού, το χάος στην εκτός σχεδίου δόμηση!

Παρά τη ρητή δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μετά από Επίκαιρη Ερώτησή μου, ότι θα έφερνε διάταξη για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με την εκτός σχεδίου δόμηση που προκάλεσε η ερμηνεία της απόφασης του Αρείου Πάγου, ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ.

👉Το Μέγαρο Μαξίμου άδειασε και τους Υπουργούς του!

👉Ως ΠΑΣΟΚ καταθέσαμε τροπολογία για να είναι δυνατή η έκδοση οικοδομικής άδειας, βάσει των υφιστάμενων πολεοδομικών διατάξεων, σε γεωτεμάχια εκτός ρυμοτομικών σχεδίων με εμβαδόν τουλάχιστον 4 στρεμμάτων, μέχρι την έκδοση των τοπικών πολεοδομικών σχεδίων.

ΔΕΝ ΤΗ ΔΕΧΘΗΚΑΝ!

👉Ενώ με το κλείσιμο της Βουλής έκαναν πολεοδομικά «δωράκια» με «φωτογραφικές» διατάξεις για τη Φιλοθέη, το Παλαιό Ψυχικό και την Εκάλη, που μάλιστα δημιουργούν ανασφάλεια δικαίου, την ίδια στιγμή επιφύλαξαν «απαξίωση και εκμηδενισμό της αξίας της περιουσίας χιλιάδων Ελλήνων που έχουν γεωτεμάχια εκτός σχεδίου πόλης», αλλά και «μαρασμό για τον κατασκευαστικό και τεχνικό κλάδο της χώρας και ειδικά τους επαγγελματίες της επαρχίας».

👉Στόχος τους τελικά ήταν να απαξιωθούν τα γεωτεμάχια χιλιάδων Ελλήνων, ώστε να τα αγοράσουν «έναντι πινακίου φακής» οι μεγαλοξενοδόχοι και άλλοι δήθεν επενδυτές, που θα μπορούν να χτίζουν σε εκτάσεις από 8 στρέμματα και πάνω».

Scroll to Top