Άμεση νομοθετική πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ για την προστασία της πρώτης κατοικίας!!

Άμεση νομοθετική πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ για την προστασία της πρώτης κατοικίας!!

👉Η προστασία της πρώτης κατοικίας έχει ΕΝΑ μόνο όνομα: ΠΑΣΟΚ – Νόμος 3869/2010, επί πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου.

👉Η παράδοση της πρώτης κατοικίας στα funds και η κατάργηση της προστασίας των υπερχρεωμένων νοικοκυριών έχει ΔΥΟ ονόματα: ΣΥΡΙΖΑ & Νέα Δημοκρατία.

👉Ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν ψήφισε το νόμο του ΠΑΣΟΚ, άνοιξε την πόρτα στα funds, κατάργησε το λεγόμενο νόμο «Κατσέλη» και τον αντικατέστησε με έναν μηχανισμό αποτυχημένο.

👉Η Νέα Δημοκρατία κατάργησε οριστικά την προστασία της πρώτης κατοικίας κι έφερε έναν πτωχευτικό νόμο εξίσου αποτυχημένο, παραδίδοντας στα funds τους αδύναμους δανειολήπτες, μέσω του σχεδίου Ηρακλής για τα κόκκινα δάνεια.

👉Χρήση του νόμου του ΠΑΣΟΚ έκαναν χιλιάδες υπερχρεωμένα νοικοκυριά σώζοντας τα σπίτια τους.

Χρήση των νόμων ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, που αποδείχτηκαν εμπαιγμός, έκαναν ελάχιστοι.

👉Οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις αρχίζουν να αποκτούν χαρακτηριστικά βαρβαρότητας, όπως στην περίπτωση της κ. Κολοβού και αυτοί που ευθύνονται για το έγκλημα παριστάνουν σήμερα τους αλληλέγγυους, ενώ η κυβέρνηση και η ΑΑΔΕ κάνουν πλάτες μόνο στους επιτήδειους.

👉Το ΠΑΣΟΚ, μετά την πρόταση νόμου για την προστασία των δανειοληπτών με ελβετικό φράγκο, θα αναλάβει και νέα νομοθετική πρωτοβουλία για την προστασία της πρώτης κατοικίας, αλλά και για να υπάρξει ρύθμιση που θα θέτει κανόνες στη λειτουργία των funds.

Έτσι ώστε να τεθούν όλοι προ των ευθυνών τους!

Scroll to Top