Το «φαραωνικό» όνειρο του Μαξίμου για το κυβερνητικό πάρκο στον Υμηττό υπονομεύει την προοπτική των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων.

Τη στιγμή που δεκάδες δήμοι, μεταξύ των οποίων και αρκετοί στη νότια Αθήνα, ζητούν από το υπουργείο Οικονομικών να ανακαλέσει τις υπέρμετρα μεγάλες αυξήσεις των αντικειμενικών τιμών, το οικόπεδο-φιλέτο των 155 στρεμμάτων της ΠΥΡΚΑΛ στον Υμηττό αποτιμάται από την κυβέρνηση μόλις στα 31 εκατομμύρια ευρώ, θέτοντας σε κίνδυνο την ομαλή και συγκροτημένη μετεγκατάσταση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων.

Για το θέμα των αντικειμενικών αξιών έχουμε καταθέσει σχετική ερώτηση στη Βουλή ως ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. Αλλά, εδώ δεν πρόκειται απλώς για δύο μέτρα και δύο σταθμά, αφού επιπλέον εγείρονται πολύ σοβαρά ερωτήματα για τις κυβερνητικές προθέσεις σε σχέση με την αμυντική βιομηχανία της χώρας μας και τον τρόπο που λειτουργεί η σημερινή διοίκηση των ΕΑΣ. Ένα ζήτημα που θέτουμε μέσω δύο ερωτήσεων προς τους αρμόδιους υπουργούς, αλλά και επισήμανα στην χθεσινή ομιλία μου στη Βουλή.

Scroll to Top