Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: μεγάλη πρόκληση της εποχής μας η Κλιματική Δικαιοσύνη και η Κλιματική Δημοκρατία

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος σήμερα και το διαχρονικό μήνυμα που σχετίζεται με την προστασία του συνοψίζεται στη φράση “Σκέψου σφαιρικά, δράσε τοπικά”.

Αυτό σημαίνει ότι μικρές πράξεις εκατομμυρίων ανθρώπων μπορούν να έχουν ένα πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα. Αυτό ακόμα περισσότερο ισχύει για κράτη και διεθνείς οργανισμούς, των οποίων οι αποφάσεις και οι πράξεις θα έπρεπε να υπηρετούν αυτή τη φιλοσοφία, προκειμένου μάλιστα να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες προκλήσεις της Κλιματικής Αλλαγής και της Κλιματικής Κρίσης.

Και μπορεί όλοι να συμφωνούμε πάνω στο γενικό στόχο για την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά τα μεγάλα ζητούμενα της εποχής μας είναι η Κλιματική Δημοκρατία και η Κλιματική Δικαιοσύνη.

Γιατί η προστασία του περιβάλλοντος έχει ένα κόστος οικονομικό και κοινωνικό, που θα πρέπει να επιμερίζεται αναλογικά και δίκαια μεταξύ χωρών, κοινωνιών και πολιτών και μετά από ανοιχτή διαβούλευση για τις πολιτικές επιλογές και τα μέτρα που θα αφορούν αυτήν την προστασία.

Αυτή είναι σήμερα μια τεράστια πρόκληση για όλους μας.

2Voula Zwga και 1 ακόμη

1 κοινοποίηση

Μοιράσου το άρθρο

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Πρόσφατα Άρθρα

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: μεγάλη πρόκληση της εποχής μας η Κλιματική Δικαιοσύνη και η Κλιματική Δημοκρατία

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος σήμερα και το διαχρονικό μήνυμα που σχετίζεται με την προστασία του συνοψίζεται στη φράση “Σκέψου σφαιρικά, δράσε τοπικά”. Αυτό σημαίνει ότι μικρές

Περισσότερα »